Ikast Svømmecenters wellness faciliteter

Kom og få en aromaterapeutisk oplevelse for alle sanser i vores udvendige saunahytte og wellness.

Mærk varmen brede sig i hele kroppen og nyd de skønne saunadufte i forbindelse med de daglige saunagus.

Nyd også vores lækre dampbad, efterfulgt af det kolde gys i vores koldtvandskar.

Wellness området er forbeholdt alle personer over 16 år og er et stilleområde.

infrarød sauna

Saunagus
De daglige gus foregår i saunahytten i haven. Udgang til haven foregår via vores wellnessområde ved dampbadet. Gusmesteren giver et til to slag på gongongen lige inden saunagusen starter.

Der er plads til 40 personer under hvert gus og dette håndhæves ved at saunaen tømmes inden hvert gus starter. Vi anbefaler at man medbringer et ekstra håndklæde at sidde på. 

Gusmesteren vil præsentere dig for æteriske olier, som kan hjælpe din krop til et bedre immunforsvar og en positiv virkning på kredsløbet, da blodcirkulationen øges. En saunagus er også udrensende, da der udskilles affaldsstoffer som en detox, dvs. en form for udrensning eller afgiftning.

Saunagusmesteren hælder de æteriske olier opblandet i vand på de varme saunasten, hvorefter duften, den varme luft og dampen fordeles i saunaen med et håndklæde. 

Saunagus tider i almindelig åbningstider:
Man-ons kl. 19:30 & 20:00
Torsdag kl. 19:30, 20:00 & 20:30
Lør-søn kl. 11:15 & 15:00

Varigheden på et saunagus er ca. 20 min. og indeholder 4 dufte og 1 pause på ca. 2-3 min. 

Saunagusmarathon:

Saunagusmarathon arrangementer varierer fra 3-5 timer, her vil 2-3 gusmestre forkæle vores kunder i løbet af eventet. Det bliver afholdt på forskellige tidspunkter og datoerne vil kunne ses under www.svommecenter.dk/events

Marathon er i princippet et langt saunagus på ca. 7 min. pr. runde med ca. 5 min. pause imellem. Temaerne er forskellige fra gang til gang og ligeledes varierer det om der er mad med i prisen, der vil dog altid være inkluderet drikkevarer samt snacks i det søde og salte. 

Gusmestrene har frihed til at udfolde sig kreativt i vifteteknikker, musik og dufte mv. 

Når der er bliver afholdt saunagusmaraton i vores bjælkehytte, er der kun adgang for de tilmeldte til saunagusmaraton. Her kan vi anbefale saunaerne i vores omklædningsrum. 

Prisen afhænger af indhold og varighed. 

 • Koldtvandskar

  Ca. 13 grader og er godt at bruge efter dampbad og sauna for at blive afsvalet og få øget blodcirkulationen.

 • Dampbad

  Ca. 15 m2 omgivet af et afslapningsområde på 50 m2 med koldtvandsbassin og bruser. Temperaturen i dampbadet er ca. 46 og luftfugtigheden er 100%.

 • Saunahytte

  Fælles saunahytte. Lavet som en bjælkehytte på ca. 30 m2 med plads til 40 personer. Temperaturen kan nå op på ca. 90 grader.

 • Infrarød kabine

  Kabinen sender stråler og lys som behandling til dårlige led og er god til gigtpatienter. Der kan købes armbånd til 20 min. behandling i receptionen.

 • Handicapvenligt

  Området er tilgængelig for alle, selv hvis man er gangbesværet eller i kørestol.

Stilleaften

STILLEAFTEN Kom til stilleaften hver torsdag fra 19:00 – 21:30. OBS: kun adgang for personer over 16 år. Hver torsdag aften udenfor skolernes ferie fra kl. 19:00 til kl. 21:30 kan du svømme i hele sportsbassinet, hygge dig i vandland eller få varmen i hele tre omgange saunagus kl. 19:30,...

Læs mere her
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

No posts found!